Θεατρικό τμήμα

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν από τον Οκτώβριο του 2018.

Καλό καλοκαίρι!

 

Η Θεατρική Ομάδα της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης ξεκίνησε το 1973, όταν ένας θεατρικός όμιλος μαθητών ενός σχολείου της Νέας Σμύρνης αναζήτησε μια αίθουσα για να παίξει το έργο του Ισπανού δραματουργού Αλεσάντρο Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια». Η αίθουσα της Εστίας δόθηκε από τον τότε αείμνηστο πρόεδρο Πάνο Χαλδέζο και οι δύο προγραμματισμένες παραστάσεις του σχολείου έγιναν έξι για τα μέλη της Εστίας και για άλλα σχολεία της περιοχής.

Αυτός ο όμιλος ήταν η αρχή, που ξεκίνησε θέατρο μέσα στην Εστία και αφού έδειξε το θετικό του αποτέλεσμα με άλλα τέσσερα μοναδικά θεατρικά έργα, το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλλερ, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη», το «Μπλοκ C» του Ηλία Βενέζη και «Το κορίτσι με το κορδελάκι» του Νότη Περγιάλη, έρχεται το 1981 που η συνέχεια ήταν να ονομαστεί σε Θεατρική ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης και να ανεβάσει την κωμωδία του Γρηγόρη Ξενόπουλου «Οι φοιτηταί», τιμώντας τον πολυγραφότατο συγγραφέα 30 χρόνια μετά το θάνατό του.

Η συνέχεια ήταν πλουσιότατη μέχρι και σήμερα και έτσι η Εστία περηφανεύεται για τη θεατρική της δραστηριότητα κάθε χρόνο, η οποία αποτελείται από ερασιτέχνες μεν, αλλά με αποτέλεσμα επαγγελματικό από την άποψη της ποιότητας και της ποσότητας που συσσωρεύτηκε 45 ολόκληρα χρόνια, χωρίς διακοπή με διαρκώς αυξανόμενη επιτυχία. Αυτό δείχνει και η στενή συνεργασία και θετική εκτίμηση προσωπικοτήτων της θεατρικής τέχνης όπως του Κάρολου Κουν, του Θάνου Κωτσόπουλου, του ζεύγους Αλέκας και Πέλου Κατσέλη, του Νότη Περγιάλη, της Άννας Συνοδινού, της Δόμνας Σαμίου, του Δημήτρη Ψαθά, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του Φαίδωνα Γεωργίτση και άλλων.

Το ρεπερτόριο της ομάδας περιλαμβάνει όλα τα είδη θεάτρου όπως το κλασσικό και το μοντέρνο, το αρχαίο δράμα και την αττική κωμωδία, το σύγχρονο ελληνικό και το ξένο θέατρο, το θέατρο του παραλόγου, το ποιητικό και επικό θέατρο, το παιδικό θέατρο κ.α.. Όλα σε μονόπρακτη ή πολύπρακτη μορφή παίζονται από την πολυπληθή πλέον θεατρική ομάδα, όπου οι ερασιτέχνες ηθοποιοί διδάσκονται παράλληλα και τη θεατρική τέχνη ανάλογα με το έργο που προετοιμάζουν. Να σημειωθεί ότι πολλά μέλη της ομάδας ακολούθησαν και επαγγελματικά το θέατρο.

Τελευταία η ομάδα δημιούργησε και μια νέα Πειραματική σκηνή, όπου παίζονται μονόπρακτα και στη συνέχεια οι συντελεστές συζητούν με τους θεατές θέματα που θίγει το έργο και η παράσταση.

Η ομάδα διαθέτει επίσης βεστιάριο, εργαστήριο κατασκευών, αποθήκη με τεράστιο υλικό από προηγούμενες παραστάσεις, ενώ για τις ανάγκες του κάθε έργου υπάρχει μουσικός, χορογράφος και ενδυματολόγος. Τα έξοδα καλύπτουν η Εστία, χορηγοί, τα μέλη της ομάδας και προαιρετική εισφορά των θεατών.

Ιδιαίτεροι σταθμοί στην ιστορία της ομάδας θεωρούνται τα έργα «Τρόμος και αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» των Φρίντριχ Γκούντριχ και Άλμπερτ Χάκετ, «Το παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ο θείος Βάνιας» του Άντων Τσέχωφ, «Τεϊοποτείο το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» του Τζων Πάτρικ, «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και τελευταία «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

 

Πληροφορίες και εγγραφές μελών στα τηλέφωνα: 210 93 30 274 & 210 93 33 702

Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 12:00 το πρωί στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

×

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα