31/05/2019

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ.Τζουλάκη

Το Σωματείο μας, η «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», είναι ένα αυτοτελές μη κερδοσκοπικό Σωματείο από την ίδρυσή του το έτος 1930 μέχρι και σήμερα και ουδέποτε αποτέλεσε υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης ούτε υπάγεται σε αυτόν.

Η Εστία Νέας Σμύρνης επιθυμεί και οφείλει να προστατεύει τη φήμη και την προσωπικότητά της. Δρα πάντα με τα καταστατικά όργανά της, με γνώμονα το συμφέρον των μελών της, των πολιτών της Νέας Σμύρνης και όσων συνδέονται ψυχικά με τις ιδέες του Μικρασιατικού πολιτισμού, αξιώνοντας, για χάρη της και για λογαριασμό όλων των προσώπων που συνδέονται με αυτήν, την αποκατάσταση της φήμης και του ονόματός της, σε οποιαδήποτε περίπτωση προσβολής της προσωπικότητάς της, της φήμης και του ονόματός της.

Η Εστία Νέας Σμύρνης διαχρονικά δεν συνδέεται ούτε επιθυμεί οιασδήποτε μορφής ανάμειξή της με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, παράταξη ή κίνημα ή και με υποψήφιους αυτών. Λειτουργεί αυτόνομα και αποτελεί βασικό της στόχο να ενεργεί με κάθε μέσο προκειμένου να αντικρούει συμπεριφορές και ενέργειες που δεν συνάδουν με την ιστορία και τους σκοπούς της, που στιγματίζουν τη φήμη και το όνομά της, που προσβάλλουν την προσωπικότητά της, που αντίκεινται στα συμφέροντά της, που, εκούσια ή ακούσια, εκμεταλλεύονται τις αξίες και την ύπαρξή της για την προώθηση άλλων και δη κομματικών σκοπών και που εν τέλει ενδέχεται να προκαλέσουν την εντύπωση σε όσους γνωρίζουν ή/ και σχετίζονται με το Σωματείο μας αλλά και στο ευρύ κοινό ότι η Εστία Νέας Σμύρνης συναινεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και ενέργειες.

Επιτέλους ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης αποφάσισε να μιλήσει. Μετά από χρόνια σιωπής και απόκρυψης από τους πολίτες της Νέας Σμύρνης της συστηματικής του προσπάθειας με κάθε μέσο, δικαστικώς και εξωδικαστικώς, να αφανίσει οικονομικά το Σωματείο μας, αποφάσισε να αντιδράσει σε μία ανάρτηση του Σωματείου μας αναφορικά με την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του Σωματείου ζητώντας την ακύρωση της διαγραφής του από μέλος της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Δυστυχώς όμως δεν αποφάσισε να απαντήσει στα πραγματικά περιστατικά της αντιδικίας και στο περιεχόμενο της ανάρτησης. Πως θα μπορούσε άλλωστε και τι να ισχυριστεί. Ούτε αποφάσισε να εξηγήσει στους πολίτες της Νέας Σμύρνης για ποιο λόγο έχει ξεκινήσει αυτόν το δικαστικό αγώνα εναντίον της Εστίας Νέας Σμύρνης, για ποιον λόγο έχει χρεώσει και συνεχίζει να χρεώνει το Δήμο Νέας Σμύρνης και τους δημότες του με το υπέρογκο ποσό των τόκων από την μη καταβολή του νόμιμου μισθώματος στην Εστία Νέας Σμύρνης για την χρήση (από το Δήμο) των σχολείων της Εστίας, ποσό που ξεπερνά σήμερα τα 500.000,00 ευρώ (πέραν του ποσού του κεφαλαίου που ανέρχεται περίπου στα 3.500.000,00 ευρώ), για ποιον λόγο έχει αποκλείσει αναιτιολόγητα την Εστία Νέα Σμύρνης από τη νόμιμη επιχορήγηση εκ του προϋπολογισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων Νέα Σμύρνης, για ποιο λόγο δεν έχει καν επισκεφθεί την Εστία Νέας Σμύρνης όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να προτείνει μία, έστω, συμβιβαστική λύση ή τουλάχιστον να διατηρήσει μία γέφυρα επικοινωνίας με το Σωματείο μας, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο μία καλή πρόθεση, για ποιο λόγο επιθυμεί την οριστική διάλυση του Σωματείου μας με τις πράξεις και αποφάσεις του.

Αντίθετα, σαν να θίχτηκε μικρό παιδί, αποφάσισε να αντιδράσει με αήθεις προσβολές και ψέματα κατά εμού, του Προέδρου του Σωματείου, ότι τάχα η Εστία Νέας Σμύρνης άσκησε κριτική μόνο σε αυτόν και όχι στον συνυποψήφιό του για την Δημαρχεία της Νέας Σμύρνης στις προσεχείς εκλογές κ. Κουτελάκη, ο οποίος και αυτός συνηγορούσε υπέρ του Δήμου Νέας Σμύρνης κατά την μεταξύ μας αντιδικία. Εξ αυτού του λόγου θεώρησε ότι εγώ πράττω με πολιτική σκοπιμότητα και ότι είμαι χορηγός του κ. Κουτελάκη. Ντροπή!

✔️Ντροπή κύριε Δήμαρχε, γιατί προσπαθείτε να κάνετε πολιτική αντιπαράθεση μέσω της Εστίας Νέας Σμύρνης. ✔️Ντροπή κύριε Δήμαρχε, γιατί με κατηγορείτε δημόσια λέγοντας ψέματα και ανακρίβειες για τις οποίες μάλιστα είναι αδύνατο να έχετε κανένα στοιχείο για να στηρίξετε τις κατηγορίες αυτές, με αποτέλεσμα να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
✔️Ντροπή κύριε Δήμαρχε γιατί με κατηγορείτε δημόσια για νόμιμες αποφάσεις που έχει λάβει ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Εστίας Νέας Σμύρνης.
✔️Ντροπή κύριε Δήμαρχε γιατί δημόσια λέτε ότι σας συκοφαντώ και δυσφημώ ενώ θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η συκοφαντική δυσφήμιση για να είναι βάσιμη πρέπει να βασίζεται σε ψευδή γεγονότα και όχι στα πραγματικά και απόλυτα αληθινά γεγονότα που αναρτά η Εστία Νέας Σμύρνης και τα οποία ουδέποτε έχετε αρνηθεί και διαψεύσει.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Νέας Σμύρνης δεν έχετε διαγραφεί από μέλος της Εστίας Νέας Σμύρνης μόνο εσείς και όσοι αναφέρονται στην εν λόγω ανάρτησή μας αλλά και άλλοι πολλοί που επέδειξαν συμπεριφορά αντίθετη στα συμφέροντα της Εστίας Νέας Σμύρνης και είναι συμμέτοχοι στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του Σωματείου μας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κουτελάκης καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του. Είναι ντροπή λοιπόν για όλους εσάς που λάβατε την απόφαση να εξοντώσετε την Εστία Νέας Σμύρνης. Είναι ντροπή που και οι δύο δεν λέτε κουβέντα στο ακροατήριό σας και στους δημότες της Νέας Σμύρνης για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα κατά τις δημόσιες ομιλίες σας.

Προφανώς όμως αγνοείτε την πραγματικότητα και τις ευθύνες που έχετε λόγω του αξιώματος που κατέχετε.
Εσείς κύριε Τζουλάκη είστε ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης.
Εσείς κύριε Δήμαρχε αποφασίσατε να αντιδικήσετε εναντίον της Εστίας Νέας Σμύρνης. Επί της θητείας σας ξεκίνησε αυτή η αντιδικία!
?Εσείς κύριε Δήμαρχε συνεχίζετε μέχρι τέλους τον δικαστικό αγώνα, λαμβάνοντας την απόφαση να εξαντλήσετε κάθε μέσο, πηγαίνοντας την υπόθεση στον Άρειο Πάγο αν και έχει κριθεί πλέον η ουσία της υπόθεσης και η Εστία Νέας Σμύρνης έχει δικαιωθεί από το Εφετείο Αθηνών.
?Εσείς κύριε Δήμαρχε δεν λέτε την αλήθεια στους δημότες της Νέας Σμύρνης.
?Εσείς κύριε Δήμαρχε προσπαθείτε να φιμώσετε την αλήθεια με αήθεις προσβολές και ψεύδη, προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου, τη φήμη και το όνομα της Εστίας Νέας Σμύρνης και απαξιώνοντας τα συλλογικά όργανα του Σωματείου μας.
?Εσείς κύριε Δήμαρχε με την ανάρτησή σας ουσιαστικά παραδέχεστε όλο το περιεχόμενο της ανάρτησης και όλα τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης που ταλανίζει το Σωματείο μας εξαιτίας των αποφάσεών σας.
?Εσείς κύριε Δήμαρχε ασκήσατε αγωγή κατά της Εστίας Νέας Σμύρνης διαμαρτυρόμενος για την διαγραφή σας από μέλος του Σωματείου ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.
?Εσείς κύριε Δήμαρχε είστε ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που δεν ήρθε στην Εστία Νέας Σμύρνης για να συζητήσει αυτό το μείζον θέμα.

?Γνωρίζουμε ότι η αλήθεια πονάει. Η αλήθεια όμως είναι αυτή. Εγώ προσωπικά και το Σωματείο ουδέποτε αναζητούμε κανένα προνόμιο από οποιονδήποτε ούτε είμαι ή είμαστε συνοδοιπόροι και χορηγοί οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, ιδιαίτερα ανθρώπων που έχουμε διαγράψει από μέλη του Σωματείου μας. Θέλουμε όμως να επικρατήσει το δίκαιο και η αλήθεια.

Ιωάννης Κ.Παπαδάτος
Πρόεδρος ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης