08/10/2019

✔️Αξιότιμε Δήμαρχε Νέας Σμύρνης κ. Τζουλάκη,

Κοινοποίηση:

✔️ κ. Γεώργιο Κουτελάκη - Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ποιότητα Ζωής» ✔️κ. Ευάγγελο Χατζατουριάν - Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Σμύρνης

✔️Αξιότιμα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης

?Θέμα: Ανοιχτή επιστολή εκ μέρους των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της 89χρονης ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε ότι:

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης από το 1930, έτος ίδρυσής της με την ονομασία «Λέσχη Νέας Σμύρνης», λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί αυτόνομα ως φορέας ιδιωτικού δικαίου (Σωματείο Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βάση το Καταστατικό της). Από το 2010 όπου παρανόμως σταματήσατε να αποδίδετε ενοίκια από την μίσθωση της σχολικής μονάδας όπου ανήκει νομίμως στο Σωματείο μας, τα οφειλόμενα ποσό από ανεξόφλητα μισθώματα προς εμάς ξεπερνούν πλέον τα ‼️Τρεισήμισι Εκατομμύρια (3.500.000,00) ευρώ.‼️
Από το 2010 έχετε αρχίσει έναν ανελέητο δικαστικό και ηθικό πόλεμο προς τη Διοίκηση και τα Μέλη του Σωματείου μας με εξόφθαλμο σκοπό τον οικονομικό στραγγαλισμό και την αρπαγή κάθε περιουσιακού στοιχείου του Σωματείου μας.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει για μια ακόμη φορά να σας επαναλάβουμε και να γνωστοποιήσουμε στα νέα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τα ανώτατα όργανα του Σωματείου μας είναι:
- Το Σώμα των Μελών της Γενικής Συνέλευσης.
- Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από αρχαιρεσίες και λειτουργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις των Μελών της Γενικής Συνέλευσης και τις διατάξεις του καταστατικού.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους θεωρούμε αναγκαίο, προς αποφυγή σχηματισμού εσφαλμένων συμπερασμάτων, να σας γνωρίσουμε έστω και αυτές τις στοιχειώδεις αλλά μείζονος σημασίας πληροφορίες για το ιστορικότερο σωματείο της πόλης σας, μιας πόλης όπου οι Δημότες, σας τίμησαν με την ψήφο τους ώστε να την εκπροσωπείτε με ανιδιοτέλεια.

• Να είστε βέβαιοι ότι για τις αποφάσεις που αφορούν από τα Οργανωτικά και Διοικητικά θέματα, τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό αλλά και τα επιμορφωτικά μαθήματα του Σωματείου έως και τις διαγραφές Μελών που αντιτίθενται στις καταστατικές τους υποχρεώσεις και βλάπτουν το Σωματείο, τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο έχουν τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι κάποιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος ή Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι ενεργό Μέλος του Σωματείου.

• Να γνωρίζετε επίσης, ότι με την ίδρυση της ΕΣΤΙΑΣ, θεσπίστηκαν κανονισμοί και υποχρεώσεις, που απορρέουν από το καταστατικό, το οποίο και τηρούμε ευλαβικά με στόχο την ορθή και άρτια λειτουργεία του Σωματείου.

• Ακόμη, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι για κάθε ενέργεια που αφορά το Σωματείο μας, όπως για παράδειγμα σύναψη επαγγελματικών συμβολαίων ή αποζημιώσεων, πώληση και εκμίσθωση περιουσιακών στοιχείων ή ακόμη και διάθεση όλης της περιουσίας του Σωματείου σε περίπτωση διάλυσης, αρμόδια να αποφασίσει είναι μόνο η Γενική Συνέλευση και όχι η δημοτική αρχή της πόλης, όπως κάποιοι εσφαλμένα θεωρούν.

• Τέλος, σχετικά με τις ετήσιες επιχορηγήσεις που καθιερωμένα δίνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε Πολιτιστικά και Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους, αξιολογώντας το έργο που παράγουν και ορίζοντας το ανάλογο ποσό για την ενίσχυση των σκοπών τους, η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε αιτηθεί με σχετικό αίτημά της ανάλογη επιχορήγηση πήρε αρνητική απάντηση. Προς μεγάλη μας έκπληξη αλλά και απογοήτευση, πληροφορηθήκαμε ότι η αιτιολογία που πρόταξε ο Δήμαρχος ήταν ότι δεν θέλει να δώσει καμία επιχορήγηση στην ΕΣΤΙΑ(!) καθώς η Γενική της Συνέλευση αποφάσισε ότι αν στο μέλλον το Σωματείο αναγκασθεί σε διάλυση, όλη η περιουσία του θα περάσει αντί του Δήμου, σε άλλο φορέα!

Φυσικά, για το 2019 δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία να αιτηθούμε την σχετική επιχορήγηση, καθώς η περσινή δικαιολόγηση του Δημάρχου σε σχετικό ερώτημα μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου μας έμεινε «αλησμόνητη». Ωστόσο, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι συνεχίζουν και επιχορηγούνται σύλλογοι / σφραγίδες, χωρίς έργο, απλά και μόνο γιατί μπορεί ο Πρόεδρος να είναι και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης....
Και μετά θέλουμε να επαιρόμαστε για αξιοκρατικούς χειρισμούς!

✅Σας συμβουλεύουμε, να επικεντρωθείτε στα προβλήματα των Δημοτών οι οποίοι και σας τίμησαν με την ψήφο τους για να ρυθμίσετε με τον καλύτερο τρόπο τα τεράστια θέματα της πόλης μας και να σταματήσετε να αναφέρεστε στα Δημοτικά Συμβούλια στην ΕΣΤΙΑ καθώς ΠΟΤΕ δεν είμασταν και ούτε ΠΟΤΕ πρόκειται να γίνουμε Δημοτική επιχείρηση!

✅Έτσι και αλλιώς εκκρεμούν λίγα ακόμη ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες!

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης

Κατάλαβα