ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ανακοινώσεις

01/09/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 5ου ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ!»

Αγαπητά Μέλη, φίλες & φίλοι,

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των μέτρων που εισηγήθηκε τόσο η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων όσο και η Κυβέρνηση με σχετική ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,
η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης, αποφάσισε την ΑΚΥΡΩΣΗ του 5ου κατά σειρά κύκλου ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ!» που ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Τις επετειακές εκδηλώσεις «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ!» εμπνεύστηκε και καθιέρωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος το 2016
και έκτοτε πραγματοποιούνται καθιερωμένα τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους με αθρόα προσέλευση, για να υπενθυμίσουν σε όλους τις μαύρες στιγμές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του μεγάλου ξεριζωμού αλλά και το μεγαλείο του μικρασιατικού ελληνισμού.

Δυστυχώς, με βάση την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την διασφάλιση της υγειάς όλων, παίρνουμε την απόφαση να αναβάλουμε τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις, ευελπιστώντας η υγειονομική κρίση να υποχωρήσει το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στη διεξαγωγή τους.

Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική και συλλογική ευθύνη και να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αδέλφια Μικρασιάτες,
Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ,

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και την στήριξή σας στο έργο της 90χρονης ΕΣΤΙΑΣ.

Ευχή μας:

Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να αναφωνούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: «Μικρά Ασία, Χαίρε!»