29/06/2022

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης,

Ο πολυετής αγώνας του Σωματείου μας απέφερε καρπούς!

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!

Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος, με αμετάκλητη απόφασή του που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έκρινε τελεσίδικα ότι το σχολικό συγκρότημα πλησίον του Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ αποτελεί ιδιοκτησία-κυριότητα του Σωματείου μας ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!

Υπογραμμίζουμε ότι, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» είχε στραφεί εναντίον του Δήμου Νέας Σμύρνης τόσο όσον αφορά τα ανείσπρακτα μισθώματα που πλέον υπερβαίνουν τα πεντέμισι εκατομμύρια (5.500.000,00) ευρώ, όσο και όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολικού συγκροτήματος.

Μέχρι και την 31.12.2010 η Νομαρχία Αθηνών κατέβαλλε ανελλιπώς στην ΕΣΤΙΑ τα μισθώματα για τη μίσθωση του σχολικού συγκροτήματος ιδιοκτησίας της, πλην όμως από την 01.01.2011 και εντεύθεν και μετά την μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας από τις Νομαρχίες στους οικείους Δήμους -επί τη βάσει του άρθρου 94 του ν. 3852/2010 [«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»]-, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, που υπεισήλθε στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Νομαρχίας Αθηνών που απέρρεαν από τη σχετική σύμβαση μισθώσεως, αρνείται να καταβάλλει στην ΕΣΤΙΑ μισθώματα για την εκ μέρους του χρησιμοποίηση του σχολικού συγκροτήματος, ισχυριζόμενος ότι το σχολικό συγκρότημα είναι ιδιοκτησίας του – κάτι που τελικά δεν ισχύει βάση της προαναφερόμενης τελεσίδικης απόφασης του Αρείου Πάγου.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα αρμόδια δικαστήρια θα δώσουν οριστικό τέλος στους πολυετείς αγώνες του Σωματείου μας να αποφύγει τον οικονομικό στραγγαλισμό που ο Δήμος Νέας Σμύρνης τόσο επίμονα προσπαθεί να του επιφέρει.

Στο δίκαιο αυτό αγώνα μας, σας θέλουμε όλους δίπλα μας!