Εργαστήρι Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, σεβόμενη την μακραίωνη Μικρασιατική μουσική παράδοση, εντάσσει στα Επιμορφωτικά της Τμήματα ένα ξεχωριστό Εργαστήρι εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων.

 

Τα μαθήματα θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Καλό καλοκαίρι!


 

 

Το Εργαστήρι αποτελείται από τρία αυτοτελή Τμήματα:

 · Τμήμα εκμάθησης για Κανονάκι

egxorda

Καθηγητής: Τάσος Πούλιος
Πληροφορίες & Εγγραφές: στα τηλέφωνα 210 93 30 274 & 210 93 33 702
Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 12:00 το πρωί στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Ο Τάσος Πούλιος, γεννημένος το 1988, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική το 1998. Το 2005 απέκτησε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής - έχοντας διδαχθεί από τους Ιωάννη Παπαχρόνη, Νικόλαο Φάκαλη και Λάζαρο Τσορμπατζίδη - και το 2009 πτυχίο Αρμονίας - με δάσκαλο τον Χαράλαμπο Ναβροζίδη. Το 2012 αποφοίτησε από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, με ειδίκευση στο κανονάκι. Το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, ενώ εκπονούσε ακόμη τις προπτυχιακές του σπουδές, έγινε δεκτός ως φοιτητής Erasmus στο Istanbul Technical University, όπου μαθήτευσε δίπλα στους Serkan Halili και Bahadir Sener. Από το 2016 σπουδάζει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσικές Τέχνες» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην κατεύθυνση «Ελληνικές Μουσικές Παραδόσεις» και με κύριο αντικείμενο σπουδών το κανονάκι.

Είναι μουσικός συνεργάτης της Ελεύθερης Θεατρικής Σπουδής (www.elthesp.gr), έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 200 παιδικές θεατρικές παραστάσεις από το 2012 έως σήμερα. Κατά τα έτη 2013 έως 2016 διετέλεσε ωρομίσθιος και αναπληρωτής καθηγητής για το κανονάκι στα Μουσικά Σχολεία της Παλλήνης και του Αλίμου. Διδάσκει κανονάκι (σύμβαση ν. 407) στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.
Από το 2009 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της μουσικής υπηρετώντας το παραδοσιακό ρεπερτόριο και προσεγγίζοντας το μέσα από σύγχρονες τάσεις. Έχει συνεργαστεί συναυλιακά, δισκογραφικά και τηλεοπτικά με καλλιτέχνες όπως οι: Haig Yazdjian, Μάρθα Μαυροειδή, Yasemi Quartet, Βαγγέλης Καρίπης, Γιάννης Κυριμκιρίδης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Γιώργος Κοντογιάννης, Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα, Ηλιοδρόμιο, Δημήτρης Λάππας, Άννα Λινάρδου, Ειρήνη Δερέμπεη, Κάρολος Κουκλάκης, Λιζέτα Καλημέρη, κ.ά.

 

 

· Τμήμα εκμάθησης Κρουστών

krousta

Καθηγητής: Στρατής Σκουρκέας

Πληροφορίες & Εγγραφές: στα τηλέφωνα 210 93 30 274 & 210 93 33 702

Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 12:00 το πρωί στη Γραμματεία της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Ο Στρατής Σκουρκέας είναι τελειόφοιτος του τμήματος Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι Ηπείρου με ειδίκευση στα Κρουστά.

Από το 2012 έως το 2016 παρακολούθησε τέσσερις κύκλους σπουδών στο ΚΕ.Σ.Α.Μ ( Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής) με θέμα την Τροπική Θεωρία και την Οθωμανική Μουσική, δύο κύκλους σπουδών με θέμα την Λαϊκή Θεωρία και το Αστικό Μεσοπολεμικό Ρεπερτόριο και δυο κύκλους σπουδών με θέμα την εκμάθηση και το ρεπερτόριο του Πολίτικου Λαούτου ή Λάφτας (Lavta) (2008) ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ.

Την ίδια περίοδο, στο πλαίσιο της Πρακτικής του Ασκησης, Οργάνωσε το Τμήμα Κρουστών του ΚΕ.Σ.Α.Μ, όπου και δίδασκε.

 Το 2014, μπαίνει στη δισκογραφία με το Motivasyon, όπου κάνει κρουστά-ενορχήστρωση κρουστών στην ιδιωτική παραγωγή, ΜLK.

Το 2016 συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ " Janus’ Legacy: Refugee Passage" στο Ευρωπαικό Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το 2015, μετέχει στους  "Αμανέδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο" στο πλαίσιο του Προγράμματος Πέλαγος Πολιτισμού Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, -Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΕΣΠΑ).

Έκτοτε, κάνει συναυλίες σε Τουρκία και Ελλάδα με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Σόλων Λέκκας, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Ανδρίκος, Απόστολος Τσαρδάκας, Κατερίνα Δούκα, Ρία Ελληνίδου, Βαγγέλης Καρίπης, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Σοφία Ευκλείδου, Γιώτα Μιχαλέλλη, Μάνος Κουτσαγκελίδης, Γιάννης Νιάρχος, Μάρκος Σκούλιος, Θεοδώρα Αθανασίου, το μουσικό σχήμα από Κωσταντινούπολη Café Aman Istanbul κ.α.

 

Τμήμα εκμάθησης εγχόρδων (Ούτι)

egxorda

 Καθηγητής: Ταξιάρχης Γεωργούλης

Πληροφορίες & Εγγραφές: στα τηλέφωνα 210 93 30 274 & 210 93 33702

Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 12:00 το πρωί στη Γραμματεία της Εστίας Νέας Σμύρνης.

 Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993.

Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε στα οκτώ του χρόνια, με το μπουζούκι.

Μερικά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με το στεριανό λαούτο, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Καππάκου και μετέπειτα του Χρήστου Ζώτου, παίζοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Ιωάννη Πλεμμένο. Το 2009 μπήκε στα μονοπάτια του ουτιού με τον Νίκο Παλαιολόγο.

Μετέπειτα συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος με τον Yurdal Tokcan, Erkan Ogur, Omer Erdogdular, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Σωκράτη Σινόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Joseph Tawardos και Ross Daly.

Έζησε για δυο χρόνια στην Κρήτη όπου μαθήτευσε με τον Ross Daly, με τον οποίον εξακολουθεί να συνεργάζεται ως μέλος του κουαρτέτου του μαζί με τους Κέλυ Θωμά και Σοφία Ευκλείδου.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως οι Ahmet Erdogdular, Omer Erdogdular, Zohar Fresco, Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Νίκος Ανδρίκος, Γιώργος Ψάλτης, Βαγγέλης Καρίπης, Νίκος Παλαιολόγος, Σοφία Ευκλείδου, Σοφία Λαμπροπούλου, Γιώργος Κλάδης,Θεοδώρα Αθανασίου, Παύλος Σπυρόπουλος, Χάρης Λαμπράκης κ.α.

Πρόσφατα ίδρυσε μαζί με τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, το ντουέτο BERABER, όπου παίζουν τροπικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και δικές τους.


 

 

×

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα