ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Εργαστήρι Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Παρακολουθώντας την εξέλιξη των μέτρων που εισηγήθηκε τόσο η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων όσο και η Κυβέρνηση με σχετική ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,
η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης, αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.
Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.
Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

ΌΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΌ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ!

Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας!

Έναρξη μαθημάτων: Απο αρχές Οκτωβρίου 2019


Πληροφορίες και εγγραφές στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή
Τηλέφωνο: 210 9333702 & 210 9330274
Ώρες: 10.00 - 14.00

 

Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

 

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, σεβόμενη την μακραίωνη Μικρασιατική μουσική παράδοση, εντάσσει στα Επιμορφωτικά της Τμήματα ένα ξεχωριστό Εργαστήρι εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων.

Το Εργαστήρι αποτελείται από τρία αυτοτελή Τμήματα:

 

 

 · Τμήμα εκμάθησης για Κανονάκι

 Kanonaki

Με τον κ. Μανώλη Χριστοδούλου

Από αρχές Οκτωβρίου ξεκινάνε μαθήματα στο κανονάκι με τον Μανώλη Χριστοδούλου. Στα μαθήματα θα γίνει παρουσίαση και γνωριμία με το όργανο. Παρουσίαση κάποιων ιστορικών στοιχείων γύρω απ' το όργανο καθώς και του ρεπερτορίου που συναντάται. Διδασκαλεία των βασικών τεχνικών και ασκήσεων γύρω απ' το όργανο. Συνδυαστικά, θα δίνονται επιλεγμένα κομμάτια απ' το ρεπερτόριο που συναντάται στο κανονάκι. Επίσης, θα γίνονται και θεωρητικά μαθήματα για την καλύτερη κατανόηση των μουσικών όρων.

 

 

· Τμήμα εκμάθησης Κρουστών

krousta

Με τον κ. Στρατή Σκουρκέα 

Ο Στρατής Σκουρκέας είναι τελειόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι Ηπείρου με ειδίκευση στα Κρουστά.

Από το 2012 έως το 2016 παρακολούθησε τέσσερις κύκλους σπουδών στο ΚΕ.Σ.Α.Μ (Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής) με θέμα την Τροπική Θεωρία και την Οθωμανική Μουσική, δύο κύκλους σπουδών με θέμα την Λαϊκή Θεωρία και το Αστικό Μεσοπολεμικό Ρεπερτόριο και δύο κύκλους σπουδών με θέμα την εκμάθηση και το ρεπερτόριο του Πολίτικου Λαούτου ή Λάφτας (Lavta) (2008) ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ.

Την ίδια περίοδο, στο πλαίσιο της Πρακτικής του Άσκησης, Οργάνωσε το Τμήμα Κρουστών του ΚΕ.Σ.Α.Μ, όπου και δίδασκε.

Το 2014, μπαίνει στη δισκογραφία με το Motivasyon, όπου κάνει κρουστά-ενορχήστρωση κρουστών στην ιδιωτική παραγωγή, ΜLK.

Το 2016 συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ "Janus’ Legacy: Refugee Passage" στο Ευρωπαϊκό Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το 2015, μετέχει στους  "Αμανέδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο" στο πλαίσιο του Προγράμματος Πέλαγος Πολιτισμού Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΕΣΠΑ).

Έκτοτε, κάνει συναυλίες σε Τουρκία και Ελλάδα με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Σόλων Λέκκας, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Ανδρίκος, Απόστολος Τσαρδάκας, Κατερίνα Δούκα, Ρία Ελληνίδου, Βαγγέλης Καρίπης, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Σοφία Ευκλείδου, Γιώτα Μιχαλέλλη, Μάνος Κουτσαγκελίδης, Γιάννης Νιάρχος, Μάρκος Σκούλιος, Θεοδώρα Αθανασίου, το μουσικό σχήμα από Κωσταντινούπολη Café Aman Istanbul κ.α.

 

- Τμήμα εκμάθησης Ούτι

 

ο

 

Με τον κ. Ταξιάρχη Γεωργούλη

 Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993.

Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε στα οκτώ του χρόνια, με το μπουζούκι.

Μερικά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με το στεριανό λαούτο, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Καππάκου και μετέπειτα του Χρήστου Ζώτου, παίζοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Ιωάννη Πλεμμένο. Το 2009 μπήκε στα μονοπάτια του ουτιού με τον Νίκο Παλαιολόγο.

Μετέπειτα συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος με τον Yurdal Tokcan, Erkan Ogur, Omer Erdogdular, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Σωκράτη Σινόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Joseph Tawardos και Ross Daly.

Έζησε για δυο χρόνια στην Κρήτη όπου εργάστηκε στο μουσικό εργαστήρι λαβύρινθος του Ross Daly, με τον οποίον συνεργάστηκε ως μέλος του κουαρτέτου του μαζί με τους Κέλυ Θωμά και Σοφία Ευκλείδου.

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης είχε ακόμη την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι Ahmet Erdogdular, Omer Erdogdular, Zohar Fresco, Μάνος Αχαλινωτόπουλος Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Νίκος Ανδρίκος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Ψάλτης, Δημήτρης Παναγούλιας, Haig Yazdjian, Τάσος Πούλιος, Θεοδώρα Αθανασίου, Νικόλας Παλαιολόγος, Γιώργος Κλάδης, Μάρθα Μαυροειδή, Derya Turkan, Yurdal Tokcan, Γιώργο Κοντογιάννη, Νικόλα Παραουλάκη κ.α., παίζοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Τουρκία, Ινδία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κατάρ κ.α.

Πρόσφατα ίδρυσε μαζί με τη Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, το ντουέτο Beraber, όπου παίζουν τροπικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και δικές τους.

Είναι βασικό μέλος του σχήματος Ακούσματα Ανατολής του Γιώργου Ψάλτη όπου παίζουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα