ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Μαθήματα Πιάνου/ Ενηλίκων & παιδιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ «ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 – ΜΑΪΟΥ 2021»

Αγαπητά Μέλη, φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που εισηγήθηκε χθες τόσο η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων όσο και η Κυβέρνηση με σχετική ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού,
η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης, αποφάσισε την ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ του φετινού ΚΥΚΛΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
που καθιερωμένα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα Οκτωβρίου – Μαΐου.

Δυστυχώς, με βάση την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την διασφάλιση της υγειάς όλων μας, παίρνουμε την απόφαση να αναβάλουμε την πραγματοποίηση του φετινού κύκλου Επιμορφωτικών Μαθημάτων, ευελπιστώντας η υγειονομική κρίση να υποχωρήσει το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στη διεξαγωγή τους.

Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική και συλλογική ευθύνη και να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ,

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και την στήριξή σας στο έργο της ΕΣΤΙΑΣ.

 

Επιμορφωτής-Καθηγητής Πιάνου: κ. Μάριος Καραμπότης

 

Ο Μάριος Καραμπότης έχει παρακολουθήσει μαθήματα αρμονίας, διεύθυνσης χορωδίας, ιστορίας, μουσικής, μορφολογίας και μουσικής δωματίου στο Εθνικό ωδείο και στο ωδείο «Μουσική πράξη». Από το 2002 υπήρξε σπουδαστής πιάνου, μέχρι και το 2019, όπου λαμβάνει το πτυχίο του.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης διαδικτυακά με τον Jason Allen, καθώς και το masterclass του διεθνούς φήμης συνθέτη Hans Zimmer .
Από το 2012 δραστηριοποιείται ως πιανίστας, έχοντας συμμετάσχει σε ορχήστρες μεγάλων θεατρικών παραγωγών, (Billy Elliot, Evita, Cats) και αξιόλογων καλλιτεχνών (Δάκης, Λένα Αλκαίου, Μπέσυ Αργυράκη, Ελένη Καρακάση, Νίνα Λοτσάρη, Μαρία Γράμψα, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Αιμιλιανός Σταματάκης, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης) και από το 2015 διδάσκει πιάνο.
Το 2019 έκανε τα πρώτα του βήματα ως συνθέτης με την κυκλοφορία του πρώτου κομματιού από την επερχόμενη συλλογή "Nostos".
Αυτή την περίοδο συμμετέχει ως ενορχηστρωτής και musical director στους “Νora’s Cinematic”, στο project των Stereo Soul και ως πιανίστας στην Mesogea Big Band και σε live εμφανίσεις τραγουδιστών και ηθοποιών.

Το πιάνο είναι ένα σόλο μουσικό όργανο που μπορεί να θεωρηθεί έγχορδο ή κρουστό. Έχει 88 πλήκτρα που όταν πατηθούν από τον πιανίστα σηκώνουν σφυράκια που χτυπούν τις χορδές του, παράγοντας έτσι ήχους. Η δυνατότητα μια νότα να παιχτεί απαλά ή δυνατά, δίνει στο πιάνο μια εκπληκτική ποικιλία έκφρασης.
Λόγω της μοναδικής ικανότητας του να λειτουργεί ως πολυφωνικό όργανο (δηλαδή, πάνω από μια νότες ταυτόχρονα), έχει αποτελέσει το όργανο για το οποίο έχουν γραφεί τα περισσότερα έργα από κάθε άλλο όργανο στην ιστορία του Δυτικού πολιτισμού. Είναι το όργανο που αντικατόπτρισε όλες τις αισθητικές και συνθετικές τεχνοτροπίες στην ιστορία του μουσικού γίγνεσθαι.
Μην ξεχνάμε πως είναι το μόνο όργανο που μπορεί να «χωρέσει» μια ολόκληρη συμφωνική ορχήστρα!