ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Θεατρικό Εργαστήρι για Εφήβους

Θεατρικό Εργαστήρι για Εφήβους - 12 έως 17 ετών

Έναρξη: Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 ώρα 19:00

Μαθήματα: Κάθε Παρασκευή 19:00 - 20:30 για εφήβους 12 έως 17 ετών (έως 10 συμμετοχές)

Εγγραφή: 20 ευρώ & Μηνιαίο Κόστος: 25 ευρώ

Υπεύθυνος τμήματος Θεατρικού Εργαστηρίου για Εφήβους: κ. Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή της Μ. Βογιατζή- Τράγκα τo 1995. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και θεατρικής κίνησης για τέσσερα χρόνια με τη Νίκη Τριανταφυλλίδη. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεατρικών παραγωγών «ΜΑΝΤΑΜ ΣΑΡΔΑΜ», της κινηματογραφικής εταιρίας “DEKARA TSAKISTI PRODUCTIONS” και της θεατρικής ομάδας «ΌΝΟΜΑ?». Ως ηθοποιός έχει παίξει σε περισσότερες από 50 παραστάσεις στο θέατρο και σε πολλές σειρές στην τηλεόραση.
Έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο τα έργα: «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» και «ΠΟΡΤΕΣ» της Χρύσας Σπηλιώτη, «LOU XSOUN: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ», «ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ … ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» του Λάζαρου Μπίκα, «ΜE ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ» του Rudra Alwar, «ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ» του Μ. Νίκολιτς, «ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ» του Γ. Καλαβριανού, «Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ, η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου» και «ΜΗΔΕΙΑ» του Δ. Ζουγκού, «ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ» του ΓκαίτεΣτον κινηματογράφο τρία σενάρια του, έχουν γίνει ταινίες που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Το 2008 στο 49ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προτάθηκε για το βραβείο Α' αντρικού ρόλου στην ταινία "Carousel" του Σ. Τσαρουχά και το 2003 στις “Νύχτες πρεμιέρας” πήρε το Α΄ βραβείο αντρικού ρόλου στην ταινία “Το πουλί” του Ν. Χάσκα.
Συγχρόνως παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού σε ενήλικους και έφηβους. Έχει διδάξει στα ΙΕΚ Αμαρουσίου και Χαϊδαρίου (2005-2007), στην «Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή» (2020 – 2021) και ήταν επικεφαλής της θεατρικής ομάδας εφήβων στον Χώρο Τέχνης και Δράσης «Νότιος» (2017-2021). Από το 2017 μέχρι σήμερα διδάσκει «Θέατρο στο Ραδιόφωνο» στον Χώρο Τέχνης και Δράσης «Νότιος».
Έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το θέατρο για παιδιά. Συνεργάστηκε για σειρά ετών με την «Παιδική Αυλαία» του Γιάννη Καλατζόπουλου, στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» του Νίκου Δαφνή, στην παιδική σκηνή της ομάδας «Προσωπείο» (Αρχοντοχωριάτης, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Δον Κιχώτης, Έμπορος της Βενετίας κ.α.), ενώ φέτος (2021 – 2022) θα είναι ο «πιλότος» στη θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνας Κουλουμπή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ℹ️☎️Πληροφορίες για την εγγραφή σας στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ: 210 9333702 & 210 9330274

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, με πρωταρχικό μέλημά της την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

Υποχρεωτική επίδειξη: Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή Πιστοποιητικού νόσησης ή Δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self - test)

ℹ️Για την είσοδο στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ, είναι υποχρεωτική η χρήση ΜΑΣΚΑΣ & ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟΥ καθώς και η θερμομέτρηση και η τήρηση αποστάσεων δύο (2) μέτρων.

 


Το θεατρικό εργαστήρι για εφήβους της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης ανοίγει αυλαία!

Βασικός στόχος του εργαστηρίου μας είναι η μύηση των εφήβων στην τέχνη του θεάτρου. Θα μελετήσουμε διάφορα είδη (κλασικά θεατρικά έργα, λογοτεχνικά κείμενα, κομέντια ντελ άρτε, ποιητικό θέατρο, θέατρο του δρόμου κ.α.) και μέσα από ασκήσεις (εκφοράς λόγου, αυτοσχεδιασμού, ρυθμού, εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, συνεργασίας, έκφρασης) θα μάθουμε να διαβάζουμε τον θεατρικό κώδικα.
Μέσα από πρόβες, αναλύσεις, συζητήσεις, ιδέες για σκηνικό/ κοστούμι και παιχνίδια ρόλων, θα ανεβάσουμε τη δική μας θεατρική παράσταση στο τέλος της σχολικής σεζόν, χωρίς να αποκλείονται παρουσιάσεις μέρους της δουλειάς μας και work in progress κατά τη διάρκεια του έτους.
Το θεατρικό εργαστήρι εφήβων αποσκοπεί στην ανάπτυξη του μαθητή ως ατόμου και μέλους μιας κοινωνικής ομάδας. Του δίνει την ευκαιρία να αναπτύξει όλα τα εκφραστικά του μέσα: σώμα, λόγο, φωνή. Να καλλιεργήσει τις πνευματικές και ψυχικές του δυνάμεις: παρατηρητικότητα, φαντασία, αυτοσυγκέντρωση, αυτοπειθαρχία, κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση. Να εκφράσει ελεύθερα και αβίαστα τον ψυχικό του κόσμο και την προσωπική του άποψη. Να απελευθερώσει και να ενισχύσει τον συναισθηματικό του κόσμο αποκτώντας αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.