ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τμήμα Αγιογραφίας

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης,
σας εύχεται "Καλό Καλοκαίρι".
Ραντεβού τον Οκτώβριο! 

Sunset Beach

Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ/μήνα

Η Αγιογραφία είναι η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων και η απεικόνιση ιερών προσώπων. Οι Αγιογραφίες αντλούν τα θέματά τους από τη ζωή και κυρίως τα θαύματα των ανδρών και των γυναικών που αγιοποιήθηκαν από την Εκκλησία.

Η Aγιογραφία δεν είναι ένα απλό έργο τέχνης, είναι αφηγηματική, διδακτική και απευθύνεται όχι μόνο στην όραση αλλά και στο συναίσθημα και αποτελεί ένα μέσο με το οποίο ο άνθρωπος φτάνει στην Αγιότητα.

Επιμορφωτής: Γιώργος Μπέσιας

Γεννήθηκε στη Βόρεια Εύβοια το 1961. Το 1979 εγγράφεται στα ΚΑΤΕΕ, στο τμήμα Παραϊατρικών Επαγγελμάτων, αλλά δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του και παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα αγιογραφίας δίπλα στην αγιογράφο – συντηρήτρια έργων τέχνης Μαρία Κούνδουρου. Το 1981 δημιουργεί στα Χανιά εργαστήριο φορητών εικόνων και έρχεται σε επαφή με την τοιχογραφία εκκλησιών. Εγγράφεται (1986) στη σχολή διακόσμησης ΑΤΕΣ (Αθηναϊκό Τεχνολογικό Εργαστήριο Σπουδών) και παρακολουθεί μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του Τάσου Ρήγα. Επίσης, παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής στη σχολή του Σίμωνα Καρρά.

Παράλληλα, και για μικρό χρονικό διάστημα, ασχολείται με την παρουσίαση εικαστικών θεμάτων σε αθηναϊκή εφημερίδα (1991) και δημοσιεύει σειρά συνεντεύξεων σημαντικών Ελλήνων δημιουργών (Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, Νίκος Χουλιαράς, Γιώργος Λαζόγκας κ.ά.). Ασχολείται, επίσης, με την επιμέλεια κειμένων και εκδίδει παιδικό βιβλίο στις εκδόσεις “Στρατής”. Από το 1994 μέχρι και σήμερα εργάζεται αποκλειστικά στην εικονογράφηση ιερών ναών. Αγιογραφεί στους ιερούς ναούς Αγίου Νικολάου Περάματος, Αγίας Μαρίνας Χαϊδαρίου, Προφήτη Ηλία Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω, στο ναΐσκο του Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω και στους ενοριακούς ναούς Κατούνας και Νεαπόλεως Αγρινίου. Πρόσφατα, (2011-2013) αποπεράτωσε την αγιογράφηση του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου του Αρεταίου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών.

Από το 2007 παρακολουθεί σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών (Ελληνικός Πολιτισμός).

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εκθέσει έργα βυζαντινής αγιογραφίας στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει παραδώσει μαθήματα στην Ακαδημία του Ντάραμ στην ίδια πολιτεία

Πληροφορίες & Εγγραφές στα τηλέφωνα 210 93 30274 & 210 93 33702
Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 12:00 το πρωί στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.


 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα