ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης

Χαιρετισμός Προέδρου

Papadatos Ioannis photo

 Αξιότιμοι κύριοι/ κυρίες

Με ειλικρινή χαρά σας καλωσορίζω στην μεγαλύτερη Κιβωτό του Μικρασιατικού Πολιτισμού, την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης.


Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το έτος 1930 από Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Αποστολή της ΕΣΤΙΑΣ είναι:

α) Η συλλογή, μελέτη και περίσωση του εθνικού, πνευματικού, ιστορικού, λαογραφικού και γλωσσικού πλούτου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Κωνσταντινούπολης, που εκριζώθηκε από τις Εστίες του
β) Η πνευματική, καλλιτεχνική και εκπολιτιστική εξύψωση και ψυχαγωγία των μελών και των φίλων της
γ)Η ανάπτυξη μορφωτικής και κοινωνικής δράσεως
και
δ) Η διατήρηση, η προβολή και η μετάδοση στις επερχόμενες γενεές της Μνήμης και της Ιδέας των πέρα του Αιγαίου Αλησμόνητων Πατρίδων και γενικότερα του Πνευματικού και Ιστορικού Μεγαλείου της Ελλάδας

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης με το υψηλό της έργο, έγινε η Κιβωτός του Μικρασιατικού ελληνισμού και κατόρθωσε να αποσπάσει σε αναγνώριση Χρυσό Μετάλλιο και Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών, Χρυσό βραβείο Α΄ Τάξεως του Εθνικού Ιδρύματος του Βασιλέως Παύλου Α', αλλά και πλήθος εγκωμιαστικών επιστολών από εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας μας.

Σας προσκαλούμε στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ, να ταξιδέψουμε σε εποχές νοσταλγικές, να μελετήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό των προγόνων μας, αλλά και να απολαύσουμε μαζί ξεχωριστές εκδηλώσεις.


Για μια ακόμη χρονιά είμαστε περήφανοι όλοι και ιδιαίτερα εγώ προσωπικά ως ο Πρόεδρος του Σωματείου, γιατί τηρήσαμε πιστά τις υποσχέσεις μας: παράξαμε πλούσιο πνευματικό και ψυχαγωγικό έργο, ανοίξαμε τις πόρτες μας σε όλους τους φίλους του πνεύματος και του Ιωνικού Πολιτισμού και διευρύναμε τις συνεργασίες μας με πολιτιστικούς και μικρασιατικούς φορείς. Εμπλουτίσαμε νέες δράσεις και εγκαινιάσαμε νέους θεσμούς που σηματοδότησαν την νέα πορεία του σωματείου μας, επιβεβαίωσαν τις προθέσεις μας και απέδειξαν την αποφασιστικότητά μας.

Σας περιμένουμε όλους στη φιλόξενη ΕΣΤΙΑ μας να απολαύσετε τις εκδηλώσεις που με πολύ μεράκι διοργανώνουμε για σας, να ανακαλύψετε των Μικρασιατικό πλούτο που κρύβει η Βιβλιοθήκη μας και να ξεναγηθείτε στις συλλογές των Μουσείων μας, οι οποίες κρύβουν τους πολυτιμότερους θησαυρούς της Ιωνικής Γης. Η παρουσία σας θα ήταν μεγάλη μας τιμή.

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

To ensure that you have a great browsing experience, our website uses cookies. Learn More

I understand