ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Επιμορφωτικά Προγράμματα

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων ενηλίκων, της ΕΣΤΙΑΣ, εντάχθηκε το μάθημα του Ψηφιδωτού, μια πανάρχαια τέχνη που παραμένει ζωντανή μέχρι και σήμερα.

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης διοργανώνει Μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, σεβόμενη την μακραίωνη Μικρασιατική μουσική παράδοση, εντάσσει στα Επιμορφωτικά της Τμήματα ένα ξεχωριστό Εργαστήρι εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων.

Διδάσκονται χοροί απ’ όλη την Ελλάδα, Νησιωτική και Ηπειρωτική: Θράκη, Σαμοθράκη, Θάσο, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Κρήτη, νησιά του Αιγαίου, παράλια Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία, Πόντος.

Στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ παραδίδονται μαθήματα φωτογραφίας αρχαρίων & προχωρημένων.

Το αρχαιοελληνικό ζατρίκιο, γνωστό σε όλους μας ως σκάκι, αποτελεί το μακροβιότερο μάθημα που παραδίδεται στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης.

 

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό παιχνίδι σε όλο τον κόσμο, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που αναπτύσσει τη σκέψη, την ομαδικότητα και παράλληλα μας ψυχαγωγεί.

Το πρόγραμμα καλλιτεχνικών μαθημάτων της ΕΣΤΙΑΣ περιλαμβάνει επίσης τμήμα Χειροτεχνίας ενηλίκων για την εκμάθηση τεχνικών, όπως ζωγραφική σε ύφασμα, κεραμικό και γυαλί.

Η ιστορία της Μικράς Ασίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα κεντήματά της. Οι Μικρασιάτισσες κεντούσαν με πλούσιες σε χρώματα ολομέταξες κλωστές καθημερινά έργα τέχνης με τη χαρακτηριστική βελονιά του τσεβρέ, με μακραμέ και λασέ.

Η χορωδία είναι ένα μουσικό σύνολο τραγουδιστών. Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, διαθέτει την παραδοσιακή, μικτή με έντονη δραστηριότητα τετραφωνική χορωδία, η οποία ερμηνεύει οπερέτες, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια, δημοτικά και Μικρασιάτικα.

 

Το ρεπερτόριο του θεατρικού εργαστηρίου περιλαμβάνει όλα τα είδη θεάτρου όπως το κλασσικό και το μοντέρνο, το αρχαίο δράμα και την αττική κωμωδία, το σύγχρονο ελληνικό και το ξένο θέατρο, το θέατρο του παραλόγου, το ποιητικό και επικό θέατρο, το παιδικό θέατρο κ.α.

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού έργου της ΕΣΤΙΑΣ παραδίδονται δωρεάν μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων για την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων γλωσσομάθειας.

«Αν το Θέατρο είναι η τροφή της αγάπης, τότε παίξε κι’ άλλο!» William Shakespeare

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, πραγματοποιεί μαθήματα Κιθάρας στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, πραγματοποιεί μαθήματα YOGA στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ.

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, πραγματοποιεί μαθήματα Πιάνου στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης πραγματοποιεί μαθήματα Συμβουλευτική & Επικοινωνίας στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Το θεατρικό εργαστήρι για εφήβους της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης ανοίγει αυλαία!

Μέσα στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης και στην προσπάθειά μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, σας καλούμε σε μια συνάντηση γνωριμίας με το Τάι Τσι Τσουάν.