ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Μουσεία

Μουσείο Μικρασιατικής Εκστρατείας

Η ενεργητική προβολή της κληρονομιάς του Μικρασιατικού Ελληνισμού πραγματοποιείται και μέσω των Μουσείων που στεγάζονται στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Στο Μουσείο Μικρασιατικής Εκστρατείας εκτίθεται μία μοναδική συλλογή από Μικρασιατικά κειμήλια, ενδυμασίες και προσωπικά αντικείμενα σημαινουσών προσωπικοτήτων ως πρωταγωνιστών της Μικρασιατικής Εκστρατείας, όπως του Εθνομάρτυρα Σμύρνης Χρυσοστόμου, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Στρατηγού Αναστάσιου Παπούλα.

Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης μπορεί μεταξύ άλλων να θαυμάσει: προσωπικά αντικείμενα του Εθνομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης όπως την πέννα, το ρολόι του, παράσημα, την προσωπική του Καινή Διαθήκη, μέρος του αρχείου του, ιδιόχειρες επιστολές αλλά και την ιδιόχειρη διαθήκη του.

Στη συλλογή επίσης υπάρχουν προσωπικά ενθύμια του στρατηγού Αναστάσιου Παπούλα από την Μικρασιατική εκστρατεία, φωτογραφίες και γκραβούρες, το κλειδί της πίσω πόρτας της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, επιτραχήλιο Μικρασιάτη Ιερέως του 1821, ενδυμασίες από την Μικρά Ασία, εργόχειρα και χρηστικά αντικείμενα γεμάτα αναμνήσεις από τη ζωή στη Σμύρνη και την Ανατολή.

Όλα μαζί, διαμορφώνουν την ΕΣΤΙΑ ως Κιβωτό των αναμνήσεων και παραδόσεων των πέρα από το Αιγαίο αλησμόνητων πατρίδων.

 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα