ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τμήμα Χορωδίας

Έπειτα από την έκδοση της υπ’ αρ. πρωτ Δ1α/ΓΠ.οικ.33465/31.5.2020 Κ.Υ.Α. στην οποία περιγράφεται η επαναλειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων - Σωματείων και σύμφωνα με τα νέα μέτρα προστασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ, αποφασίζει την επανέναρξη του μαθήματος ΧΟΡΩΔΙΑΣ, με ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, τηρώντας αυστηρά τους νέους κανόνες λειτουργίας.
Φυσικά, θα τηρηθεί το ανώτατο όριο συμμετεχόντων και οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

ΤΡΙΤΗ 18.00 - 20.00

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

 

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες και εγγραφές στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή
Τηλέφωνο: 210 9333702 & 210 9330274
Ώρες: 10.00 - 14.00 

 Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

 
Μαέστρος: κ.
Σταύρος Πιοτόπουλος

 

Η χορωδία είναι ένα μουσικό σύνολο τραγουδιστών. Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, διαθέτει την παραδοσιακή, μικτή με έντονη δραστηριότητα τετραφωνική χορωδία, η οποία ερμηνεύει οπερέτες, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια, δημοτικά και Μικρασιάτικα.
Τετραφωνική γιατί αποτελείται από τέσσερις ομάδες φωνής που αντιστοιχεί σε ΣΟΠΡΑΝΟ – ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ – ΜΠΑΣΟΣ- ΤΕΝΟΡΟΣ, έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεί κομμάτια με βάση την τετραφωνική αρμονία.

Η Χορωδία τελεί υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Σταύρου Πιοτόπουλου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε μουσική (ακορντεόν και ανώτερα θεωρητικά) στα Ωδεία Ελευσίνας, Αττικής, Αργυρούπολης και Kodaly. Εξειδικεύτηκε στη διεύθυνση Χορωδίας όπου και έλαβε πτυχίο το 2001, κοντά στον Μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα. Παρακολούθησε πολλά μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, καθώς και σεμινάρια Μονωδίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Από το 2001 έως και σήμερα είναι Διευθυντής των Χορωδιακών τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Βαρβάρας, από το 2002 της Χορωδίας Θρακομακεδόνων (η οποία από το 2012 τελεί υπό την αιγίδα του συλλόγου γυναικών Θρακομακεδόνων), ενώ τον Οκτώβριο του 2016 ανέλαβε τη Διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ρεσιτάλ με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Λέκκας, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Λυδία Αγγελοπούλου, ο Σταμάτης Μπερής, η Μορφούλα Παπαγεωργίου, ο Σταύρος Ζουλιάτης κ.α., αλλά και με ηθοποιούς όπως ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Τόνια Καζιάνη και η Μαρία Φιλίππου.

Διετέλεσε Μαέστρος της Χορωδίας του Δήμου Χολαργού, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Χορωδίας Fons Musicalis με την οποία ως Τενόρος συνεργάστηκε με πολλούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Αθηνών, Compiegne κ.α) και με κορυφαίους συνθέτες, μουσικά σύνολα, σκηνοθέτες και τραγουδιστές (Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μιχάλη Κακογιάννη, Κώστα Γαβρά, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Άλκηστη Πρωτοψάλτη κ.α)

 

 

 

 

 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα