ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Θεατρικό Εργαστήρι ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης "Κάρολος Κουν"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Αγαπητά Μέλη, φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που εισηγήθηκε χθες τόσο η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων όσο και η Κυβέρνηση με σχετική ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού,
η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης, αποφάσισε την ΑΝΑΒΟΛΗ των μαθημάτων του Θεατρικού Εργαστηρίου "ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ".
που καθιερωμένα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα Οκτωβρίου – Μαΐου.

Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική και συλλογική ευθύνη και να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ,

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και την στήριξή σας στο έργο της ΕΣΤΙΑΣ.

 

 

Τα μαθήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Κάρολος Κουν» θα πραγματοποιηθούν από τις αρχές Οκτωβρίου χωρίς νέες εγγραφέςμόνο με τα περσινά Μέλη του Εργαστηρίου και τηρώντας στο ακέραιο τους υγειονομικούς κανονισμούς.

 

 Με την Σκηνοθέτη κα Ντίνα Αβαγιανού

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης έχει την χαρά να συνεργαστεί με την σκηνοθέτη κα Ντίνα Αβαγιανού.

"Είναι τιμή μου που ένας οργανισμός σαν την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης με κάλεσε μέσω του Προέδρου Γιάννη Παπαδάτου να μοιραστώ μαζί σας το πάθος μου για το θέατρο.
Είναι τιμή μου που θα παλέψουμε με λέξεις χρώματα και μουσικές μαζί"

 

Η Θεατρική Ομάδα της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης ξεκίνησε το 1973, όταν ένας θεατρικός όμιλος μαθητών ενός σχολείου της Νέας Σμύρνης με καθηγητή τους τον τότε καθηγητή Θεολογίας κ. Ανδρέα Ζάκα, αναζήτησε μια αίθουσα για να παίξει το έργο του Ισπανού δραματουργού Αλεσάντρο Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια». Η αίθουσα της ΕΣΤΙΑΣ δόθηκε από τον τότε αείμνηστο πρόεδρο Πάνο Χαλδέζο και οι δύο προγραμματισμένες παραστάσεις του σχολείου έγιναν έξι για τα μέλη της ΕΣΤΙΑΣ και για άλλα σχολεία της περιοχής.

Αυτός ο όμιλος ήταν η αρχή, που ξεκίνησε θέατρο μέσα στην ΕΣΤΙΑ και αφού έδειξε το θετικό του αποτέλεσμα με άλλα τέσσερα μοναδικά θεατρικά έργα, το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλλερ, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη», το «Μπλοκ C» του Ηλία Βενέζη και «Το κορίτσι με το κορδελάκι» του Νότη Περγιάλη, έρχεται το 1981 που η συνέχεια ήταν να ονομαστεί σε Θεατρική ομάδα της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης και να ανεβάσει την κωμωδία του Γρηγόρη Ξενόπουλου «Οι φοιτηταί», τιμώντας τον πολυγραφότατο συγγραφέα 30 χρόνια μετά το θάνατό του.

Η συνέχεια ήταν πλουσιότατη μέχρι και σήμερα και έτσι η ΕΣΤΙΑ περηφανεύεται για τη θεατρική της δραστηριότητα κάθε χρόνο, η οποία αποτελείται από ερασιτέχνες μεν, αλλά με αποτέλεσμα επαγγελματικό από την άποψη της ποιότητας και της ποσότητας που συσσωρεύτηκε 47 ολόκληρα χρόνια, χωρίς διακοπή με διαρκώς αυξανόμενη επιτυχία. Αυτό δείχνει και η στενή συνεργασία και θετική εκτίμηση προσωπικοτήτων της θεατρικής τέχνης όπως του Κάρολου Κουν, του Θάνου Κωτσόπουλου, του ζεύγους Αλέκας και Πέλου Κατσέλη, του Νότη Περγιάλη, της Άννας Συνοδινού, της Δόμνας Σαμίου, του Δημήτρη Ψαθά, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του Φαίδωνα Γεωργίτση και άλλων.

Το ρεπερτόριο της ομάδας περιλαμβάνει όλα τα είδη θεάτρου όπως το κλασσικό και το μοντέρνο, το αρχαίο δράμα και την αττική κωμωδία, το σύγχρονο ελληνικό και το ξένο θέατρο, το θέατρο του παραλόγου, το ποιητικό και επικό θέατρο, το παιδικό θέατρο κ.α.. Όλα σε μονόπρακτη ή πολύπρακτη μορφή παίζονται από την πολυπληθή πλέον θεατρική ομάδα, όπου οι ερασιτέχνες ηθοποιοί διδάσκονται παράλληλα και τη θεατρική τέχνη ανάλογα με το έργο που προετοιμάζουν. Να σημειωθεί ότι πολλά μέλη της ομάδας ακολούθησαν και επαγγελματικά το θέατρο.

Τελευταία η ομάδα δημιούργησε και μια νέα Πειραματική σκηνή, όπου παίζονται μονόπρακτα και στη συνέχεια οι συντελεστές συζητούν με τους θεατές θέματα που θίγει το έργο και η παράσταση.

Η ομάδα διαθέτει επίσης βεστιάριο, εργαστήριο κατασκευών, αποθήκη με τεράστιο υλικό από προηγούμενες παραστάσεις, ενώ για τις ανάγκες του κάθε έργου υπάρχει μουσικός, χορογράφος και ενδυματολόγος. Τα έξοδα καλύπτουν η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης και διάφοροι χορηγοί.

Ιδιαίτεροι σταθμοί στην ιστορία της ομάδας θεωρούνται τα έργα «Τρόμος και αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» των Φρίντριχ Γκούντριχ και Άλμπερτ Χάκετ, «Το παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ο θείος Βάνιας» του Άντων Τσέχωφ, «Τεϊοποτείο το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι» του Τζων Πάτρικ, «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και τελευταία «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

 

 

Περισσότερες πληροφορίες σε συνεννόηση με την σκηνοθέτη κα Αβαγιανού.