ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τμήμα Φωτογραφίας

Έπειτα από την έκδοση της υπ’ αρ. πρωτ Δ1α/ΓΠ.οικ.33465/31.5.2020 Κ.Υ.Α. στην οποία περιγράφεται η επαναλειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων - Σωματείων και σύμφωνα με τα νέα μέτρα προστασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ, αποφασίζει την επανέναρξη του μαθήματος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, με ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, τηρώντας αυστηρά τους νέους κανόνες λειτουργίας.
Φυσικά, θα τηρηθεί το ανώτατο όριο συμμετεχόντων και οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Δευτέρα: 18:00 - 19:30 τμήμα αρχαρίων

Δευτέρα: 19:30 - 21:00 τμήμα προχωρημένων

 

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

 

 


Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες και εγγραφές στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή
Τηλέφωνο: 210 9333702 & 210 9330274
Ώρες: 10.00 - 14.00

 Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

 

Επιμορφώτρια: κα Αθανασία Παναγέα

Την εποχή που το μέσο της φωτογραφίας έχει ευρέως εξαπλωθεί, εμείς θα αναλύσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφική μηχανή, αλλά και πώς θα επικοινωνήσουμε καλύτερα τα θέματα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Θα αναλύσουμε την στιγμή εκείνη, τα δευτερόλεπτα που θα μας επιτρέψουν να μετατρέψουμε μία πραγματική σκηνή σε φωτογραφική εικόνα, τη στιγμή που όλα σταματούν αναμένοντας το αποτέλεσμα. Πώς καδράρουμε, τι επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε στο κάδρο μας, τι αφήνουμε έξω από αυτό. Πως λέμε μία ιστορία, και ποια ιστορία επιλέγουμε τελικά να πούμε.
Σε αυτά τα σεμινάρια φωτογραφίας, θα αναλύσουμε τις οπτικές ανησυχίες των συμμετεχόντων.


Η Αθανασία Παναγέα σπούδασε Καλές Τέχνες και Πολιτισμική Διαχείριση, ενώ τα προσωπικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη φωτογραφία. Ως φωτογράφος έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, έχουν δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά καθώς επίσης εκτίθενται και σε μόνιμες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Τουρκία. Η φωτογραφία αποτελεί για την Αθανασία έναν τρόπο αναπαράστασης της προσωπικής ανάμνησης αλλά και διατήρησης της. Μέσα από τον πειραματισμό με τις αφηγηματικές δυνατότητες του μέσου της, η Αθανασία πραγματεύεται την έννοια της χρονικότητας, η οποία αποτελεί και κύριο στοιχείο της δουλειάς της συνολικά. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως διευθύντρια φωτογραφίας για πλήθος ταινιών μικρού μήκους και video clip και έχει συμμετάσχει σε ομάδες παραγωγής φεστιβάλ κινηματογράφου για την εύρεση πόρων, την επιμέλεια προγράμματος και τον συντονισμό επισκεπτών.