ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τμήμα Φωτογραφίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ «ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 – ΜΑΪΟΥ 2021»

Αγαπητά Μέλη, φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που εισηγήθηκε χθες τόσο η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων όσο και η Κυβέρνηση με σχετική ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού,
η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης, αποφάσισε την ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ του φετινού ΚΥΚΛΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
που καθιερωμένα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα Οκτωβρίου – Μαΐου.

Δυστυχώς, με βάση την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την διασφάλιση της υγειάς όλων μας, παίρνουμε την απόφαση να αναβάλουμε την πραγματοποίηση του φετινού κύκλου Επιμορφωτικών Μαθημάτων, ευελπιστώντας η υγειονομική κρίση να υποχωρήσει το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στη διεξαγωγή τους.

Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική και συλλογική ευθύνη και να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ,

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και την στήριξή σας στο έργο της ΕΣΤΙΑΣ.

 

 

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2020)

 

Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στην φωτογραφική έκθεση και να απολαύσετε τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων στα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στο παρακάτω βίντεο:

 

 

 


Επιμορφώτρια: κα Αθανασία Παναγέα

Την εποχή που το μέσο της φωτογραφίας έχει ευρέως εξαπλωθεί, εμείς θα αναλύσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφική μηχανή, αλλά και πώς θα επικοινωνήσουμε καλύτερα τα θέματα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Θα αναλύσουμε την στιγμή εκείνη, τα δευτερόλεπτα που θα μας επιτρέψουν να μετατρέψουμε μία πραγματική σκηνή σε φωτογραφική εικόνα, τη στιγμή που όλα σταματούν αναμένοντας το αποτέλεσμα. Πώς καδράρουμε, τι επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε στο κάδρο μας, τι αφήνουμε έξω από αυτό. Πως λέμε μία ιστορία, και ποια ιστορία επιλέγουμε τελικά να πούμε.
Σε αυτά τα σεμινάρια φωτογραφίας, θα αναλύσουμε τις οπτικές ανησυχίες των συμμετεχόντων.


Η Αθανασία Παναγέα σπούδασε Καλές Τέχνες και Πολιτισμική Διαχείριση, ενώ τα προσωπικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη φωτογραφία. Ως φωτογράφος έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, έχουν δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά καθώς επίσης εκτίθενται και σε μόνιμες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Τουρκία. Η φωτογραφία αποτελεί για την Αθανασία έναν τρόπο αναπαράστασης της προσωπικής ανάμνησης αλλά και διατήρησης της. Μέσα από τον πειραματισμό με τις αφηγηματικές δυνατότητες του μέσου της, η Αθανασία πραγματεύεται την έννοια της χρονικότητας, η οποία αποτελεί και κύριο στοιχείο της δουλειάς της συνολικά. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως διευθύντρια φωτογραφίας για πλήθος ταινιών μικρού μήκους και video clip και έχει συμμετάσχει σε ομάδες παραγωγής φεστιβάλ κινηματογράφου για την εύρεση πόρων, την επιμέλεια προγράμματος και τον συντονισμό επισκεπτών.