ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τμήμα Φωτογραφίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΝ

θα πραγματοποιηθεί το μάθημα φωτογραφίας για το τμήμα αρχαρίων

λόγω πρακτικής άσκησης

που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Βασίλη και Ελίζα Γουλανδρή.

 

Δευτέρα: 18:00 - 19:30 τμήμα αρχαρίων

Δευτέρα: 19:30 - 21:00 τμήμα προχωρημένων


Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες και εγγραφές στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή
Τηλέφωνο: 210 9333702 & 210 9330274
Ώρες: 10.00 - 14.00

 Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

 

Επιμορφώτρια: κα Αθανασία Παναγέα

Την εποχή που το μέσο της φωτογραφίας έχει ευρέως εξαπλωθεί, εμείς θα αναλύσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφική μηχανή, αλλά και πώς θα επικοινωνήσουμε καλύτερα τα θέματα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Θα αναλύσουμε την στιγμή εκείνη, τα δευτερόλεπτα που θα μας επιτρέψουν να μετατρέψουμε μία πραγματική σκηνή σε φωτογραφική εικόνα, τη στιγμή που όλα σταματούν αναμένοντας το αποτέλεσμα. Πώς καδράρουμε, τι επιλέγουμε να συμπεριλάβουμε στο κάδρο μας, τι αφήνουμε έξω από αυτό. Πως λέμε μία ιστορία, και ποια ιστορία επιλέγουμε τελικά να πούμε.
Σε αυτά τα σεμινάρια φωτογραφίας, θα αναλύσουμε τις οπτικές ανησυχίες των συμμετεχόντων.


Η Αθανασία Παναγέα σπούδασε Καλές Τέχνες και Πολιτισμική Διαχείριση, ενώ τα προσωπικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη φωτογραφία. Ως φωτογράφος έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, έχουν δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά καθώς επίσης εκτίθενται και σε μόνιμες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Τουρκία. Η φωτογραφία αποτελεί για την Αθανασία έναν τρόπο αναπαράστασης της προσωπικής ανάμνησης αλλά και διατήρησης της. Μέσα από τον πειραματισμό με τις αφηγηματικές δυνατότητες του μέσου της, η Αθανασία πραγματεύεται την έννοια της χρονικότητας, η οποία αποτελεί και κύριο στοιχείο της δουλειάς της συνολικά. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως διευθύντρια φωτογραφίας για πλήθος ταινιών μικρού μήκους και video clip και έχει συμμετάσχει σε ομάδες παραγωγής φεστιβάλ κινηματογράφου για την εύρεση πόρων, την επιμέλεια προγράμματος και τον συντονισμό επισκεπτών.

 

 

 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα