ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τμήμα Φωτογραφίας

Την Δευτέρα 13 Μαίου 2019

δεν θα πραγματοποιηθεί θεωρητικό μάθημα

στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης 

 

 

 

 

Πρόγραμμα μαθημάτων: Δευτέρα 18.00 - 19.30 τμήμα αρχαρίων & 19.30 - 21.00 τμήμα προχωρημένων

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ /μήνα

Επιμορφωτής: Τσαγκαμίλης Παναγιώτης

Η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις φως και γραφή. Η φωτογραφία αναγνωρίζεται ως μια μορφή τέχνης συγγενική με τη ζωγραφική. Ουσιαστικά είναι η δημιουργία οπτικών εικόνων μέσω αποτύπωσης τους φωτός με τη χρήση των φωτογραφικών μηχανών. Η τελευταία σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά τη τεχνική της φωτογραφίας είναι η ψηφιακή φωτογραφία, χρησιμοποιώντας φωτοευαίσθητους αισθητήρες αντί για το κοινό και γνωστό σε όλους μας φιλμ.
Στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ φυλάσσονται δυο φωτογραφικά αρχεία μοναδικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας με φωτογραφίες της Σμύρνης από τον Μανώλη Μεγαλοκονόμο, προσωπικό φωτογράφο του Ελευθέριου Βενιζέλου και από τον πολεμικό ανταποκριτή της Μικρασιατικής εκστρατείας Κώστα Μισαηλίδη.
Το μάθημα της φωτογραφίας περιλαμβάνει την ιστορία, την μηχανογνωσία, την επεξεργασία εικόνων, φωτογραφικούς περιπάτους και εκδρομές, καθώς επίσης και προβολή και έκθεση φωτογραφιών.

Πληροφορίες & Εγγραφές στα τηλέφωνα 210 93 30 274 & 210 93 33702
Από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 με 12:00 το πρωί στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

 

 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα