ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Οίκος Γαλήνης

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης υπήρξε συνώνυμο της αδιάκοπης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που είχε για την Ελλάδα η κοινωνική συνεισφορά του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η αρωγή της στην ελληνική κοινωνία υπήρξε αξιοθαύμαστη, τόσο με την οργάνωση συσσιτίων κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής όσο και με την παροχή υποτροφιών στις Σχολές της ΕΣΤΙΑΣ αλλά και πιο πρόσφατα με τη δημιουργία της σύγχρονης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Οίκος Γαλήνης».

«Το Πνευματικό μας Ίδρυμα θεμελιώνει τούτο το Γηροκομείο με τον τίτλο «Οίκος Γαλήνης», επεκτείνοντας έτσι τη δραστηριότητά του και στον ανθρωπιστικό τομέα, με την προσφορά αγάπης και χαράς στα Γηρατειά. Ο Οίκος Γαλήνης θα είναι ένα σύγχρονο καταφύγιο 89 περίπου υπερήλικων αδερφών μας, που, κατά μεγάλο ποσοστό, θα ανήκουν στον ξεριζωμένο, από τις πανάρχαιες Εστίες του, Ελληνισμό της Ανατολής και της Θράκης. Εδώ θα βρίσκουν αυτοί αγάπη, περιποίηση και κάθε άλλη δυνατή άνεση και χαρά».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο οραματιστής Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Πάνος Χαλδέζος κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του Οίκου Γαλήνης, στις 7 Ιουλίου του 1980. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1990, εγκαινιάστηκε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Οίκος Γαλήνης», η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, υπηρετώντας το όραμα του τότε Προέδρου όπως αυτό διατυπώθηκε στην ομιλία του.

Ο «Οίκος Γαλήνης», δυναμικότητας 70 κλινών, στεγάζεται σε εξαώροφο ιδιόκτητο κτήριο άριστα συντηρημένο και εξοπλισμένο επί της οδού Βυζαντίου 3, στη Νέα Σμύρνη. Το εξειδικευμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με ευαισθησία και σεβασμό προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ο «Οίκος Γαλήνης» απευθύνεται σε αυτοεξυπηρετούμενους ανθρώπους με τη δυνατότητα εξόδου για μικρά ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα καθώς και σε ανθρώπους μη αυτοεξυπηρετούμενους λόγω χρόνιων παθήσεων.

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Εστίας Νέας Σμύρνης θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες της Αθήνας, τίτλο που καταφέρνει να διατηρεί με υπερηφάνεια, παρά τις όποιες δυσκολίες, 26 χρόνια μετά.

“Ο Οίκος Γαλήνης θα είναι ένα σύγχρονο καταφύγιο 89 περίπου υπερήλικων αδερφών μας, που, κατά μεγάλο ποσοστό, θα ανήκουν στον ξεριζωμένο, από τις πανάρχαιες Εστίες του, Ελληνισμό της Ανατολής και της Θράκης.”Ο «Οίκος Γαλήνης» ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική προσφορά της, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Οι Άγγελοι της Χαράς στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού.

Μέσα από διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα ενεργοποιούν τα ευγενή συναισθήματα, τη φαντασία καθώς και τη δύναμη για ζωή, δίνοντας ελπίδα και πνοή αισιοδοξίας στους ενοίκους μας!

View the embedded image gallery online at:
https://estia-ns.gr/gr/oikos-galini#sigProIddd8acf425f

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα