ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Οίκος Γαλήνης

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης υπήρξε συνώνυμο της αδιάκοπης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που είχε για την Ελλάδα η κοινωνική συνεισφορά του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η αρωγή της στην ελληνική κοινωνία υπήρξε αξιοθαύμαστη, τόσο με την οργάνωση συσσιτίων κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής όσο και με την παροχή υποτροφιών στις Σχολές της ΕΣΤΙΑΣ αλλά και πιο πρόσφατα με τη δημιουργία της σύγχρονης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Οίκος Γαλήνης».

«Το Πνευματικό μας Ίδρυμα θεμελιώνει τούτο το Γηροκομείο με τον τίτλο «Οίκος Γαλήνης», επεκτείνοντας έτσι τη δραστηριότητά του και στον ανθρωπιστικό τομέα, με την προσφορά αγάπης και χαράς στα Γηρατειά. Ο Οίκος Γαλήνης θα είναι ένα σύγχρονο καταφύγιο για τους  υπερήλικες αδερφούς μας, που, κατά μεγάλο ποσοστό, θα ανήκουν στον ξεριζωμένο, από τις πανάρχαιες Εστίες του, Ελληνισμό της Ανατολής και της Θράκης. Εδώ θα βρίσκουν αυτοί αγάπη, περιποίηση και κάθε άλλη δυνατή άνεση και χαρά».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο οραματιστής Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Πάνος Χαλδέζος κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του Οίκου Γαλήνης, στις 7 Ιουλίου του 1980. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1990, εγκαινιάστηκε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Οίκος Γαλήνης», η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, υπηρετώντας το όραμα του τότε Προέδρου όπως αυτό διατυπώθηκε στην ομιλία του.

Ο «Οίκος Γαλήνης», δυναμικότητας 62 κλινών, στεγάζεται σε εξαώροφο ιδιόκτητο κτήριο άριστα συντηρημένο και εξοπλισμένο επί της οδού Βυζαντίου 3, στη Νέα Σμύρνη. Το εξειδικευμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με ευαισθησία και σεβασμό προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ο «Οίκος Γαλήνης» απευθύνεται σε αυτοεξυπηρετούμενους ανθρώπους με τη δυνατότητα εξόδου για μικρά ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα καθώς και σε ανθρώπους μη αυτοεξυπηρετούμενους λόγω χρόνιων παθήσεων.

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες της Αθήνας, τίτλο που καταφέρνει να διατηρεί με υπερηφάνεια, παρά τις όποιες δυσκολίες, 30 χρόνια μετά.

Πρωταρχικό μέλημα μας είναι η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ενοίκους μας, ώστε να αισθάνονται και να εισπράττουν την αγάπη, την περιποίηση, την θαλπωρή μέσα από ένα άνετο, καθαρό, φιλόξενο και σύγχρονο περιβάλλον.

Το επαρκές και αυστηρά επιλεγμένο προσωπικό της Μονάδας μας, με την άρτια εκπαίδευσή του εξυπηρετεί με περίσσια φροντίδα τους φιλοξενούμενους μας.

Για όλο το προσωπικό (ή για όλους εμάς) στον Οίκο Γαλήνης πρωταρχικό μέλημα είναι να φροντίζουμε τους συνανθρώπους μας με αγάπη και ζεστασιά, δίνοντας τους τον δέοντα σεβασμό και την προσοχή που τους αξίζει. Το άριστα καταρτισμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, η πολυετής εμπειρία και η πλήρης εναρμόνιση του τρόπου λειτουργίας του «Οίκου Γαλήνης» με τις διατάξεις που διέπουν τις Μ.Φ.Η. τον έχουν αναδείξει σε ένα από του καλύτερους.

Η Μ.Φ.Η. “Οίκος Γαλήνης” αποτελεί μια επιλογή φροντίδας που καλύπτει τις ιατρικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες της τρίτης ηλικίας.

Ξεχωριστή φροντίδα σε άτομα που χρειάζονται φροντίδα υψηλού επιπέδου και χρειάζονται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο με μεγάλη στήριξη στις καθημερινές τους δραστηριότητες, σε περιπτώσεις ατόμων με χρόνιες παθήσεις όπως:
• Άνοια
• Νόσο Alzheimer
• Σκλήρυνση κατά πλάκας

Υπηρεσίες
• Ιατρική παρακολούθηση, 24ώρη νοσηλευτική & προσωπική φροντίδα
• Ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον
• Βοήθεια από το προσωπικό για: ντύσιμο, μετακινήσεις εντός του κτιρίου
• χορήγηση καθημερινής φαρμακευτικής αγωγής, μπάνιο και βοήθεια στο WC κλπ
• Πλυντήριο και σιδερωτήριο ρουχισμού

Πρόληψη και Διατήρηση της Σωστής Υγείας
Μεριμνούμε για την πρόληψη και την διατήρηση της σωστής υγείας των ενοίκων μας, με την εφαρμογή ενδεδειγμένων μεθόδων όπως ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός κοκ

 

 

 

“Ο Οίκος Γαλήνης θα είναι ένα σύγχρονο καταφύγιο για τους υπερήλικες αδερφούς μας, που, κατά μεγάλο ποσοστό, θα ανήκουν στον ξεριζωμένο, από τις πανάρχαιες Εστίες του, Ελληνισμό της Ανατολής και της Θράκης.”Ο «Οίκος Γαλήνης» ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική προσφορά της, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Οι Άγγελοι της Χαράς στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού.

Μέσα από διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα ενεργοποιούν τα ευγενή συναισθήματα, τη φαντασία καθώς και τη δύναμη για ζωή, δίνοντας ελπίδα και πνοή αισιοδοξίας στους ενοίκους μας!

View the embedded image gallery online at:
https://estia-ns.gr/gr/oikos-galini#sigProIddd8acf425f

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα