ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Βιβλιοθήκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης αναστέλλει τη λειτουργία της, για το αναγνωστικό κοινό μέχρι νεωτέρας  με βάση τις Κυβερνητικές Διατάξεις.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 


Η Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης λειτουργεί για το αναγνωστικό κοινό, Δευτέρα - Παρασκευή και τις ώρες 9.00 – 17.00 εκτός αργιών.
Βάσει της εγκυκλίου ΔΙΔΑΔ/Φ69/114/9708 του Υπουργείου Εσωτερικών και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσέλευση των πολιτών στις Βιβλιοθήκες, θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο.
- Για τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στο Αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης της ΕΣΤΙΑΣ απαιτείται η αποστολή γραπτού email ή προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να οριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής σας.
- Οι αναγνώστες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 210 9333702-9330274–εσωτ.4 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Κατά την είσοδό σας στους χώρους της Βιβλιοθήκης της ΕΣΤΙΑΣ, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η απολύμανση  των χεριών σας με την χρήση του αντισηπτικού υγρού,
που βρίσκεται στην είσοδο του φουαγέ της ΕΣΤΙΑΣ και σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης.
Σύμφωνα με το πρότυπο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας:

- Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνδιαλλαγής των αναγνωστών με τους αρμόδιους υπαλλήλους απαιτείται η τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου.
- Υποχρεωτική είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους αναγνώστες.
- Οι αναγνώστες θα φέρουν τον προσωπικό τους εξοπλισμό για χρήση από τους ίδιους βάσει των οδηγιών για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού (στυλό, μολύβι, γόμα, σημειωματάριο) κ.λ.π.
- Δεν επιτρέπεται η χρήση περισσότερων από ένα γραφείο ανά αναγνώστη.
- Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς την μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

 

Η Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ δημιουργήθηκε το 1947 από την ποιήτρια και Σύμβουλο της ΕΣΤΙΑΣ Φυλή Βατίδου. Σήμερα αριθμεί περί τους 80.000 τόμους, μεγάλης πνευματικής αξίας, κυρίως ιστορικού, πολιτιστικού και Μικρασιατικού περιεχομένου. Η Βιβλιοθήκη αποτελεί το θεματοφύλακα ενός μοναδικού θησαυρού, που περιλαμβάνει πλούσια βιβλιογραφία σχετικά με την Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, φωτογραφίες της Σμύρνης από τον προσωπικό φωτογράφο του Ελευθέριου Βενιζέλου, Μανόλη Μεγαλοκονόμου, φωτογραφικό αρχείο του πολεμικού ανταποκριτή της Μικρασιατικής εκστρατείας Κώστα Μισαηλίδη και πολύτιμες και σπάνιες εκδόσεις του ευρύτερου Μικρασιατικού χώρου.

Επιπλέον, μέσα από τους τίτλους της σύγχρονης Μικρασιατικής βιβλιογραφίας καταγράφεται η καθημερινή ζωή, η λαογραφία, η οικονομία, η πορεία και οι σταθμοί της Μικρασιατικής εκστρατείας και καταστροφής. Στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ ιδιαίτερη θέση κατέχει το πολύτιμο χειρόγραφο αρχείο του Μικρασιατικού Συλλόγου «Ανατολή», που ιδρύθηκε το 1891 στην Αθήνα, με σκοπό την κάλυψη των εκπαιδευτικών και εκκλησιαστικών αναγκών του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Στη Βιβλιοθήκη μπορεί, επίσης, κανείς να μελετήσει μία σπάνια συλλογή από Καραμανλίδικα (βιβλία στην τουρκική γλώσσα με ελληνικούς χαρακτήρες) καθώς και μία πλειάδα βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως, χάρτες της Μικράς Ασίας όπως και ημερολόγια Ανατολίτικα και Μικρασιατικά.

Η ΕΣΤΙΑ διαθέτει από το 1992 τμήμα βιβλιοδεσίας και συντήρησης χάρτου το οποίο ολοκληρώνει αρμονικά τη συνύπαρξη του παλιού με το καινούργιο, τη φθορά με τη συντήρηση και στο οποίο συντηρούνται επιμελώς παλαιά και σπάνια έντυπα (βιβλία – περιοδικά – εφημερίδες –χάρτες – φωτογραφίες – πίνακες κ.λ.π.)

Η Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ έχει προμηθευτεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και λειτουργεί το αυτοματοποιημένο βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ 5,6. Οι βιβλιογραφικές καταχωρήσεις ανέρχονται σήμερα σε 11.241 εγγραφές και ευρίσκονται διαθέσιμα 13.693 αντίτυπα διευκολύνοντας έτσι το έργο της Βιβλιοθήκης στην αναζήτηση των πληροφοριών από τους αναγνώστες.

 

 


Ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθήκης

Θερινή Περίοδος (12 Σεπτεμβρίου 2020- 31 Μαϊου 2021)

Δευτέρα - Παρασκευή : 9.00 – 17.00

 

Επίσημες Αργίες/ Η Βιβλιοθήκη της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης παραμένει κλειστή

View the embedded image gallery online at:
https://estia-ns.gr/gr/vivliothiki#sigProIdff56763e88

 

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης είναι Μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

logo nlg net