ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Αρχείο Εκδηλώσεων 2016

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 | Ωρα 19:00

«Ο Τάφος-ηρώο του Σταγειρίτη Αριστοτέλη στη γενέτειρά του»

Η Εστία υποδέχεται τον ανασκαφέα των Αρχαίων Σταγείρων κ. Κων/νο Σισμανίδη

Η Εστία Νέας Σμύρνης υποδέχεται τον Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας και ανασκαφέα των Αρχαίων Σταγείρων κ. Κων/νο Σισμανίδη στην ομιλία του με θέμα: «Ο Τάφος-ηρώον του Σταγειρίτη Αριστοτέλη στη γενέτειρά του».

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο  Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας Κώστας Σισμανίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1954. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 1980 εισήλθε στην Αρχαολογική Υπηρεσία. Μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Λωζάνη της Ελβετίας ολοκλήρωσε το διδακτωρικό του με θέμα "Κλίνες και κλινοειδείς κατασκευές των Μακεδονικών Τάφων".

Κατα τη δεκαετία 1990-2000 ανέσκαψε συστηματικά τα Αρχαία Στάγειρα. Δημοσίευσε πολλές μελέτες του σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετείχε με επιστημονικές του ανακοινώσεις σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια, ενώ έδωσε πολλές διαλέξεις για τα ευρήματα των ανασκαφών του. 

Για να εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επισκεπτόμενοι τις σελίδες μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

Κατάλαβα