ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Αρχείο Εκδηλώσεων 2022-2023

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 | Ωρα 19:00

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας «Άγρια χόρτα» & Μουσικό Αφιέρωμα από την ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού Καίτη Κουλλιά

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί στην προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Άγρια χόρτα» με θέμα την Μικρασιατική Kαταστροφή.


Πρόκειται για μια καλλιτεχνική δημιουργία της συμπεριληπτικής-παιδαγωγικής ομάδας «Οι Ονειροδίαιτοι» (ομάδα αποτελούμενη από μαθητές, αποφοίτους και καθηγητές Ειδικής και Τυπικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και με την βοήθεια αρχειακού υλικού, οι μαρτυρίες προσφύγων αποκτούν, ξανά, ζωή μέσα από τις φωνές των “Ονειροδίαιτων” και συνομιλούν με τις επιστολές του Τζορτζ Χόρτον, του Αμερικανού Γενικού Προξένου Σμύρνης.

- Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Ευαγγελάκου, η μουσική της Σταυρούλας Ζώρζου και η σύνθεση του κειμένου της Μαρίνας Μυρτάλη.

- Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η σπουδαία ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού Καίτη Κουλλιά με τους μουσικούς: Γιώργο Μάκρα στην κιθάρα, Γεωργία Μαρίνη στο βιολί και Αγγέλικα Παπανικολάου στο ακορντεόν. 

- Θα συμμετάσχει επίσης με τραγούδι στην νοηματική γλώσσα η Ομάδα "Τα λόγια της σιωπής".